top of page

Despre Societatea
Omului Sănătos

Cine suntem

habits.

Mergem împreună

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale:

PREVENȚIA: incidența bolilor cronice prevenibile, cauzate de stilul de viață nesănătos al românilor, este cu 50% mai mare în țara noastră comparat cu restul Europei. Cu toate acestea, Statul nu are nicio preocupare concretă și validă pentru prevenție. Proiectele SOS își propun să normalizeze prevenția ca o condiție esențială a unei vieți lungi și sănătoase.

DEGRADAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR: marile orașe ale României sunt tot mai poluate, zgomotoase și aglomerate. Cu toate acestea, multe dintre ele duc lipsă de o infrastructură critică pentru a permite mobilitatea urbană modernă - de la mersul pe jos până la ciclism. Proiectele SOS își propun să sprijine remodelarea orașelor noastre în așa fel încât să devină spații de dezvoltare și creștere sănătoasă.

O serie de conversații despre trup, minte și spirit. Într-o lume post-pandemică, pe a cărei agendă prevenția ocupă un loc mai important ca niciodată, conversațiile habits. abordează viața omului modern din cele mai importante unghiuri. E ușor să duci o viață sănătoasă, iar habits. își propune să demonstreze asta printr-un program de întâlniri lunare cu experți și practicanți recunoscuți de publicul larg. Aceștia discută pe marginea temelor legate de formarea obiceiurilor sănătoase: mișcarea, somnul, gândirea critică, tehnicile de dezvoltare personală, prevenirea depresiei sau impactul digitalizării asupra noastră. Fiecare conversație este urmată de un ghid practic cu recomandări simple și ușor de urmat și de o serie de podcast-uri pe fiecare dintre temele abordate.

O inițiativă de promovare a mersului pe jos ca exercițiu fizic și rutină, dar și ca metodă de cunoaștere de sine sau a celorlalți. Din 2019, săptămânal, indiferent de anotimp, un grup de aproximativ 100 de oameni își petrec câteva dimineți împreună, mergând pe jos, explorând orașul dar și pe ei înșiși. MERGEM ÎMPREUNĂ și refacem țesutul social pierdut prin tehnologie și modernitate.

bottom of page